Zanimljiv forum - boravak u prirodi

Boravak u prirodi => Terenska vozila => Temu započeo: novii 22 Oktobar 2012, 12:04:42

Naslov: Fiat Panda - pogon na sva četri točka
Poruka od: novii 22 Oktobar 2012, 12:04:42
Nekoliko decenija unazad Fita ima terenac malih dimenzija, to je model Panda. Kod nas je ovo vozilo poznato među lovcima, zbog male potrošnje i dobrih karakteristika. Uporedno sa modelom koji ima pogon na sva četri točka, pojavljivali su se modeli sa standardnim pogomom na dva točka.

Dizajn novog modela je radila firma Alessi (http://www.alessi.com/en/), te je na taj način dobijen terenac koji se u potpunosti uklapa u trendove auto industrije.

Stiže novi gradski terenac - "Fijat Panda" (http://vesti.mojauto.rs/Noviteti/349044/Stize-novi-gradski-terenac--fijat-panda) - izvor Blic


nekad

(http://www.dodaj.rs/f/32/8C/1a4ACFPW/fiat-panda-010-1980-.jpg)

sada

(http://www.dodaj.rs/f/T/gg/3pdbp8Tq/fiat-panda-anniversary-1.jpg)

http://youtu.be/yErwvDAnWY8 (http://youtu.be/yErwvDAnWY8)https://www.youtube.com/watch?v=yErwvDAnWY8 (https://www.youtube.com/watch?v=yErwvDAnWY8)
Naslov: Odg: Fiat Panda - pogon na sva četri točka
Poruka od: Nemanja 22 Oktobar 2012, 13:18:02
Lepši dizajn, bolja mašina ispod haube. Definitivno jedno od idealnih vozila za off road puteve. Imao sam prilike da se vozim u jednom ovakvom autu, i moram reći da je gotovo savršen (ako govorimo o off road putevima).
Ono što se znatno primećuje na novom modelu jeste to što ima bolji obrtni momenat i taj šestostepeni menjač. Uzbrdice mu ne predstavljaju problem, rekao bih!  :)