Boravak u prirodi > Boravak u prirodi

Boravak na Fruškoj gori

(1/2) > >>

slinavius:


fruskagora.rs

npfruskagora.co.rs

fruskagora.co.rs

vikendicefruskagora.com

U svakom slučaju Fruška gora je veoma zanimljiva mnogima za posetu. Najviše se koristi pravac preko nje koji ide kroz Iriški venac, ali ako se skrene sa strane ima dosta zanimljivih mesta.

Kao jedanu od značajnijih stvari spomenuću nacionalni park Fruška gora, koji je proglašen 1960 godine. Površina ovog nacionalnog parka je 25.525 ha, ulaz se naplaćuje po simboličnim cenama a nudi dosta pocicija za jednodnevne izlete. Te pozicije su uređene sa mestima za pripremanje hrane i sa više stolova za izletnike.

Takođe jedna od poznatijih manifestacija jeste i Fruškogorski maraton, koja se održava svake godine. Najkrađa deonica se zove Staza radosti i zadovoljstva i duža je nešto malo manje od 3 kilometra, a najduža deonica Veliki maraton je dugačka 81 kilometar. Ima još nekoliko deonica između ove dve krajnje, koje su različitih dužina. Svake godine se okupi oko 7 000 takmičara.

Trebalo bi spomenuti i manastire na fruškoj gori, za čiji bi obilazak trebalo izdvojiti nekoliko dana, jer su brojni.

Inačeče na padinama fruške gore postoje neka uređena mesta za kampovanje, a postoje i veća vikend naselja.

novii:
Ima li ko informacija kakva ja ona banja u Vrdniku. Čuo sam da Vrdnik nije veliko mesto, a što se tiče banje koja se u njemu nalazi da ima jedan bazen na otvorenom.

Nemanja:
novii - evo našao sam na internetu jednu zanimljivu stranicu za banju Vrdnik:

http://www.banjesrbije.biz/banje/banja-vrdnik

Na dnu stranice imaš i vremensku prognozu za tu banju, tako da možeš da isplaniraš jedno malo putovanje kad bude bilo lepo vreme  :)
Pozdrav.

novii:
Da samo što se za banju u Vrdniku  treba dobro spremiti, imaju dve prodavnice i cene su im 40% višle nego u Apatinu. Ali tako je sa svim turističkim mestima.

Inače je tu odmah manastir Vrdnik Ravanica i svi kažu da ga treba obići svako ko je u blizini.

Nemanja:
E to stvarno nisam znao da su cene tako velike. Ali kao što si rekao, to je i za očekivati s obzirom da se radi o turističkom mestu. Manastir stvarno izgleda prelepo. Sigurno vredi posetiti jedno ovakvo mesto.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju