Autor Tema: Opšta tema o navigacijama  (Pročitano 5080 puta)

Van mreže novii

• Administrator
  • Master
  • *
    • Poljoprivredni forum
Opšta tema o navigacijama
« poslato: 14 Septembar 2012, 22:04:36 »
Ovo je nešto bitnije, u današnje vreme je nezamenjljivo. Stvar je da se navigacije mogu nabaviti za male pare, međutim kad se krene sa putovanjem, može se desiti da postoje znatnje greške. A to značajnije da iskomplikuje putovanje.

Prošle godine sam išao preko planine Suvobor, onako turistički, bo sam u prolazu pa da pređem deo puta preko nje, mogu reći da su neki putevi značajno se razlikovali od onih prikazanih na navigaciji.
dozvolite nam pristup informacijama i slobodu odlučivanja

Zanimljiv forum - boravak u prirodi

Opšta tema o navigacijama
« poslato: 14 Septembar 2012, 22:04:36 »

Van mreže Nemanja

• Član
  • *
Odg: Opšta tema o navigacijama
« Odgovor #1 poslato: 06 Oktobar 2012, 14:03:27 »
Kako tehnologije sve više i više napreduje, svi ti uređaji kao što su tablet računari, pametni telefoni pa i navigacije postaju neizostavan deo našeg života. Ja pored lova i ribolova imam još jednu strast, a to je tehnologija. Kod kuće imam gotovo sve moguće spravice kada je tehnologija u pitanju  :) Od tablet računara preko iPhone telefona pa sve do kompjutera sa staromodnim "glomaznim" ili ti CRT monitorom. U svakom slučaju, nikada nisam štedeo kada je tehnologija u pitanju.
Za navigaciju ja lično koristim svoj tablet računar. To što su tebi putevi bili drugačije prikazani je možda zato što mapa nije bila dobra ili nije bila update-ovana. Za navigaciju je najbitnije da se skinu ispravne mape sa interneta. U tom slučaju ćeš sigurno stići na željenoj destinaciji.

Van mreže novii

• Administrator
  • Master
  • *
    • Poljoprivredni forum
Odg: Opšta tema o navigacijama
« Odgovor #2 poslato: 29 Januar 2013, 17:22:55 »
Da bi bile ispravne mape prikazane što kvalitetnije. Potrebno je da firma koja ih pravi je motivisana za izradu dobrih mapa. Naravno da bi ih stimulisali, obično preko državnih institucija im se uplati donacija, da se zabeleže svi putevi i staze. I mesta gde se može svratiti.

To se obično radi kad je u pitanju tržište gde se ne može očekivati da firme koje prave mape mogu zaraditi od prodaje takih mapa.
dozvolite nam pristup informacijama i slobodu odlučivanja