Boravak u prirodi > Boravak u prirodi

Sirćem protiv komaraca

(1/1)

konte29:
U ovim ljetnjim danima svima nam boravak u prirodi kvare komarci. Ono najbolje rjesenje je autan ili kakvi drugi preparat na bazi hemije. Ako ipah zelite da da u prirodi budete prirodno, prirodni lijek protiv komaraca je domace sirce od jabuka.
 Samo se namazite sircetom i komarci vam nece prilaziti, ono jeste da je miris neprijatan tako da postoji velika vjerovatnoca da vam ista pridje.
 
 Recept je krajnje jednostavan a sirce takodje mozete koristiti u ishrani.
 
 Jabuku je potrebno sto sitnije iskrizati, istitniti odvojite dio koji je poceo da truli i sredinu spice. To sve stavite u jednu posudu prekrijte sa vodom pokrijte nekom krpom ili necim slicnim da ne upada prasina. Nikako nemojte da potpuno zatvarate, ako stavite u kantu da stavite poklopac jer ce eksplodirati. Proces traje oko 20 dana. Smjesu je potrebno mijesati barem jedan put na dan. Koliko ce sirce biti kisjelo to zavisi od vas sto duze stoji to je kiselije.
 Ja ga ne pustam preko 20 dana bude onako blago kisjelo, fino je da se stavi kasika meda i malo vode onako fino osvjezi.
 
 

novii:
U svakom slučaju su prirodana rešenja bolja od hemije. Pčelari koriste obično sirće, sa kojim mažu ruke pre rada sa pčelama i na taj način izbegavaju korišćenje rukavica.

Tako i jabukovo sirće može pomoći verovatno, lično nisam do sada probao ali hoću uskoro. Pa preneti iskustva iz prakse

Nemanja:
@ novii - Ova informacija za pčelare i upotrebu sirća je jako korisna, barem meni, zato što se inače bavim pčelarstvom. I moram reći da do sada stvarno nisam naišao na tu informaciju. Ja inače koristim rukavice namenjene pčelarima, ali u ovim letnjim danima jako je teško nositi svu tu opremu na sebi  :)

Inače što se same teme tiče, moram da vam otkrijem tajnu koju ja koristim. Još kada sam bio mali koristio sam domaću rakiju da ublažim svrab od ujeda komaraca i moram reći da to uvek pomaže  ;)
Pozdrav.

Navigacija

[0] Indeks poruka

Idi na punu verziju