Postoji nekoliko modela voblera koje proizvodi firma Bomber koji u svom nazivu sadrže i slovo A, a to je posledica toga što se vlasnici oslanjaju na uspeh koje je  Bomber model A ostvario u prošlosti.

Na ovim prostorima modeli firme Bomber ne uživaju baš neki ogroman ugled, mada ih niko ne može ni osporiti kao dobre varalice za sportski ribolov. Većim delom za osporavanje je odgovorno to što se izrađuju izlivanjem od plastike, a nekako se kod nas više cene modeli koji se prave od drveta.

Ali je činjenica da su ovi vobleri firme Bomber izdržali test vremena i zato smo ih odlučili predstaviti na našem sajtu.

Model A
Za varalicu Model A, u firmi Bomber kažu da se nađu u situaciji da mogu proizvoditi samo jedan tip varalica za ribolov, to bi bio ovaj. Za Bomber A kažu da je bolji od svih iz kategorije crankbaitcrankbait, da će postići bolje rezultate, raditi bolje i zaroniti dublje.

Kada se vidi koliko dugo se koristi,  gubi se svaka potreba da se radi neki poseban marketing radi promocije. Ovaj vobler spada u univerzalnije modele, koji mogu da se koriste na različitim terenima podjednako uspešno.

Bomber Model A

Suspending pro long A

Za ovaj vobler kažu da su korišćene samo najbolje komponente na tržištu i da se posebna pažnja posvetila izgledu i radu u vodi. Ima doadatak na bokovima za bolju vidljivost i 3D oči, što bi trebalo da poveća njegovu atraktivnost.

Koliko sam vido, ovo je na našim prostorima najmanje zastupljen modelBomberovih voblera.

Suspending pro long A

Deep long A
Ovde je u pitanju dubokoronećí vobler namenjen vodama gde se mogu očekivati kapitalni primerci ribe. Dostupan je u dve veličine 8,9cm i 11,4cm, a što se tiče boja na raspolaganju su čak 23 različita dezena.

Deep long A je svakako vobler koji je namenjen sasvim specifičnim uslovima na vodi i to treba imati u vidu prilikom kupovine.

Deep long A

Long A
Long A je model koji daje dobre rezultate pri kontinuiranom povlačenju, ali i pri pravljenju manjih pauza. U Americi, odakle je i firma Bomber ga koriste za povlačenje čamcem (troling). Međutim njihovi predlozi su slabo sprovodivi kod nas.

Jedan od tih saveta jeste da se spremi bar nekoliko Long A modela u različitim bojama i da se na taj način pokriju sve mogućnosti na vodi.

Bomber Long A

Square A
Vobler Bombar Square A je specifičan jer ima malo drugačiji kljun nego što smo navikli kad su vobleri u pitanju. Ta karakteristika mu daje malo drugačiji rad pod vodom, a pomaže i pri odbijanju od prepreke koje se pojave pod vodom.

Pozitivna iskustva koja ljudi prenose vazano za ovaj tip voblera jeste kad se peca na potezima koji su uski i gde treba biti precizan.

Bomber  Square A

Shallow A
Plitkoroneći vobler kruškastog oblika, koji se proizvodi u deset različitih boja od krajnje neutralnih do drečavih kao što je Fire tiger. Za terene koji su najplići ili za pretraživanje površinskih slojeva vode ovo je dobro rešenje.

Bomber Shallow A

Jointed long A
Napravljen od dva dela Jointed long A je veoma specifična varalica. Najbolje je rezultate pokazala prilikom trolinga. Kao i sve Bomberovi vobleri napravljena je od plastike. Veoma često se mogu pročitati preporuke sportskih ribolovaca da se ukloni trokraka udica iz sredine.

Bomber Jointed long A

Deep flat A
Ovaj vobler ima nutralan balans, pa lebdi u vodi. U realnosti se polako vraća na površinu, što omogućava da se naprave pauze pri povlačenju i na taj način proba popraviti prezentacija pred ribama. Ovaj model se razlikuje od modela voblera Flat A samo po obliku kljuna. Kod modela Deep flat A se brže postiže veća dubina.

Bomber Deep flat A


Bomber flat A

Flat A
Ovo je specifična varalica za ribolov, jer prilikom potezanja kroz vodu, utrenutku kada se napravi pauza neće nastaviti da tone. Znači nije plutajući vobler, ali ni klasična tonući vobler.  Ovaj vobler je prepoznatljiv po svom uskom telu, za razliku od velike većine drugih modela. Paleta boja je široka i verujem da svako u njoj može naći nešto za sebe.


 

Sportski ribolov, lov i sve aktivnosti u prirodi