U današnjem tekstu ćemo predstaviti još jedan proizvod kompanije Rapala. U pitanju je spiner koji nosi naziv Blue Fox Classic Vibrax. Ovaj leptir se koristi najčešće za štuku i pastrmku, mada su ulovi ostalih grabljivica veoma česti. Blue Fox Classic Vibrax poseduje vratilo (zvonce) od nerđajućeg čelika, odnosno mesinga koji je obojen i pozlaćen u tzv.Francuskom stilu.

Pantentirano dvodelno telo emituje niskofrekventne zvučne vibracije koje privlače ribu. Upravo ovo zvonce ga izdvaja od ostalih sličnih varalica za sportski ribolov i čini prepoznatljivim. Mada je model zaštićen patentom, postoji veliki broj kopija od kojih je većina znatno lošija nego ova varalica za ribolov.

Neke od najznačajnijih karatkeristika ovog modela su:

  • patentirano dvodelno telo napravljeno od mesinga; izrada u nijansi srebra i bakra;
  • telo emituje zvučne vibracije kada slobodno okretanje zupčanika dodiruje zvono;
  • vratilo od nerđajućeg čelika.

Ukoliko ste ljubitelji ribolova štuke ili pastrmke, onda će vam neki od ovih leptira odlično poslužiti. Za sve one koji tek počinju sa ribolovom treba napomenuti da su leptiri gotovo uvek jeftiniji od većine varalica. Mislimo da je Blue Fox Classic Vibrax leptir koji biste svakako trebali da imate u svom ribolovačkom priboru, među ostalim varalicama.

Kvalitetni materijali

Kao što smo već naglasili, od veoma je dobrog materijala napravljen tako da može trajati jako dugo. Ljudi iz Rapala kompanije su se istinski potrudili oko svojih modela, tako da možemo reći da na ovom modelu ne možemo naći nijednu manu kada je reč o dizajnu ili uopšte o tome kako je ovaj leptir osmišljen da radi.

Blue Fox Classic Vibrax se može koristiti u svim vodama gde ima štuke, pastrmke i drugih riba pogodnih za ribolov ovom metodom. Još jedna dobra stvar kod ovog modela je to što je dostupan u 7 različitih veličina, i kako kažu na zvaničnom Rapala sajtu u svim poznatim i prepoznatljivim kombinacijama boja. 

Blue Fox Classic Vibrax spiner se može naći u više boja,na slici možete videti u kakvim se sve kombinacijama boja mogu pronaći ovi leptiri za ribolov

Leptiri za sportski ribolov.

Napomena: Nisu sve boje dostupne u svim veličinama.

Složićete se da je ovako veliki izbor jedna jako dobra stvar, zato što možete pronaći leptira u boji koji odgovara skoro svakoj situaciji u vodi. Svi ovi modeli koje možete videti na slici su se pokazali jako dobro u praksi, ali na vama je da odaberete onoga koji će odgovarati za vodu gde uglavnom pecate.

Treba povesti i računa o veličini koju uzimamo, da bude prilagođena veličini riba koje se nalaze u vodi, jer ovaj leptir ima značajno jaču vibraciju pri povlačenju kroz vodu nego većina ostalih modela. Udica je postavljena pod uglom od 45 stepeni, što je idealno zato što tako postavljena udica omogućava leptiru da stoji mirno i da se ponaša baš onako kako treba čak i kada naglo cimnete štapom.

Ukoliko ste ribolovac početnik, verovatno se pitate kako da ne pogrešite pri kupovini ovog modela, odnosno kako da budete sigurni da se radi o Vibrax modelu. Jednostavno je, samo pogledajte lepo šta piše na njemu, ividećete jasno ispisanim slovima „Super Vibrax“.

 Na ovoj stranici  možete pogledati koje sve kombinacije postoje, i koje sve veličine. Kao što možete da primetite, cena ovog leptira je 3.49 dolara na ovom sajtu, što bi bilo negde oko 200 dinara u Srbiji (možda čak i manje). Što se tiče naših online prodavnica, nismo naišli na neku da u svojoj ponudi ima Blue Fox Classic Vibrax.

Leptir blue fox

Sa druge strane, ukoliko nista zaljubljenik u online kupovinu, onda verovatno možete ovaj spiner pronaći u svakoj bolje opremljenoj radnji. Još jedna stvar koju želimo podeliti sa vama je to, da smo surfujući internetom naišli na veoma dobre komentare i pozitivne ocene za ovaj model. Veoma je rasprostranjen u inostranstvu, kao i kod nas.

Kada bismo morali ovau varalicu opisati u par rečenica, onda bi to verovatno izgledalo ovako: Jedan od najkvalitetnijih leptira sa kojima smo se susreli do sada. Izrađen od kvalitetnog i izdržljivog materijala, jednako dobar i za početnike i za iskusne sportske ribolovce, dostupan u mnogim bojama. Svakako, varalica za sportski ribolov na koju treba obratiti pažnju.

Sportski ribolov, lov i sve aktivnosti u prirodi