Danas ćemo govoriti o varalici za ribolov poznate kompanije „Rapala“ pod nazivom Clackin' Rap. Moramo da priznam da smo bili veoma iznenađeni kada smo od dobio jedan ovakav model mamca da bi ga testirali. Veoma dobro radi u dubokoj vodi, savršeno dobro se čuje ispod površine vode, i možemo reći da se može koristiti za skoro sve vrste riba.

Clackin' Rap je jedan veoma praktičan mamac. Ovaj model je nešto teži od svog prethodnika, i takođe, jedna od bitnijih promena na novom modelu je mogućnost vibriranja pod vodom. Ima veoma zanimljiv, deblji, fizički izgled koji mami g ribe u vodi.

Ovaj model opremljen je metalnom komorom koja sadrži jednu veliku BB komoru, što na Clackin' Rap-u proizvodi veliki, čvsti metalni ritam jer vibrira sa strane na stranu. Ukoliko na YouTube-u ukucate ime ovog modela, izaći će vam dosta video snimaka sa kojih možete lepše i detaljnije videti kako ovaj sistem radi u vodi. Rezultat novog dizajna kompanije Rapala je dublja baza, koja, udarajući metal o metal stvara zvuk koji putuje dalje kroz vodu i koji privlači ribe.

Clackin-Rap

Još jedna velika prednost ovog mamca je to što ribe ne nasedaju samo na zvukove koji proizvode metalni delovi mamca, već i na vibracije koje se stvaraju prilikom nastanka zvuka. Na taj način imate duplo bolje šanse, nego što imate sa nekim prostijim modelima sličnih mamaca.

Ribolov ovim mamcem je veoma prost., a sve što trebate da uradite je da zakačite mamac kako treba i da ga pustite u vodu. Jednom kada dotakne dno, potrudite se da cimnete štap tako da mamac krene da se vraća ka vama, tj. ka površini. Nakon izvesnog vremena opet pustite mamac da pada na dno. Na taj način će Clackin' Rap proizvoditi vibracije i zvukove koje će privući mnoge ribe u vodi.

Ova varalica je 3 1/8 inča duga, težka samo 24 grama, a opremljen je još i VMC® SureSet belly hook i još Black Nickel treble hook kako bi išao duboko, i kako bi udicu držao kako treba. Ovaj mamac ima providnu teksturu, sa unutrašnjom hologramskom folijom koja stvara neverovatno zavodljiv blic (sjaj). Sa X-Rap završetkom, ovaj mališan može da uradi gotovo sve što se može očekivati od njega.

Clackin' Rap je jedan od 5 modela iz serije Clackin' , uz njega idu Clackin’ Minnow, Clackin’ Crank, Jointed Clackin’ Rap, Clackin’ Magnum.

Na taj način su pokrivene sve oblasti za riblov varalicom sada sa modelima opremljenim zvečkom. Budite oprezni ako se odlučite za kupovinu ovog mamca jer smo čuli priče da postoje neke kopije koje se prodaju po ceni originala. U prodaji postoje 3 različita veličinemodela ovog mamca i 16 različitih boja.

Clackin-Rap prikaz boja
Što se nas tiče, sva ova tri izdanja su podjednako dobra, smo pri ribolovou sve zavisi od veličine vode i uslova. Kompanija Rapala je ovog puta zaista uspela da stvori jedan kvalitetan mamac koji će pomoći ribolovcima da popune jednu prazninu koja nastaje u (retkim) situacijama kad riba neće ni na šta da dođe.

Clackin' Rap mamac dolazi u različitim bojama (kao što možete videti na slici iznad). Što se tiče cene, na našim prostorima je negde oko 1000 dinara, kada smo zadnji put proverili. Cena zavisi od veličine varalice, a treba se raspitati na više mesta jer cene značajno variraju.

Sportski ribolov, lov i sve aktivnosti u prirodi