Štuka će pojesti sve što može stići i savladati, uključujući tu i manje pripadnike svoje vrste. Kanibalizam je čest među štukama, i verovatno je svako ko se interesuje za ribolov video neku fotografiju koja prikazuje situaciju kad veća štuka jede manju štuku. Takve fotografije ostavljaju snažan utisak na sportske ribolovce i mnogi se potom upecaju.

Štuka jede štuku

A upecaju se na varalice koje verno imitiraju štuku bojom i izgledom. O tome kako radi pod vodom i kakve vibracije ima, ne razmišlja se mnogo u prodavnici pecaroškog pribora. Mada proverene kuće mogu stati iza varalacia koje imaju u svojoj ponudi, one manje poznate su uglavnom prevare. Najčešće se nude vobleri koji oblikom podsećaju na štuke, ali u ponudi se može naći i varalica od silikona.

nekoliko voblera koji imaju izgled štuke

slika preuzeta sa sajta aja7371.blog.cz

Zašto baš ovaj tip varalica za ribolov

Jeste da će pojesti manje štuke ukoliko joj se ukaže prilika, međutim treba znati da neće štuka propustiti da napadne bilo koji plen čekajući da naiđe neka manja štuka. Međutim sporskim ribolovcima kao što sam spomenuo ova cela situacija je veoma atraktivna.

I zato požure da kupe varalice u obliku štuke čim ih ugledaju. A bilo bi zgodnije da se prvo raspitaju o tim modelima varalica koje u svojoj ponudi imaju poznatije firme. Sad bar nije problem poručiti varalice preko Interneta. Ali treba obrati pažnju jer se deo varalica koje imitiraju štuke pravi sa ciljem da bi ulovili ribolovce.

Takve štukolike veralice daju nikakve rezultate kada se upotrebe na vodi bez obzira na atraktivan izgled.

nekoliko modela varalica za ribolov koje liče na štuke

 

Možda i tekst nije preterano opširan, ali će slike modela koji se mogu nabaviti na tržištu sasvim lepo ilustrovati situaciju. Ponuda varalica koje oblikom i bojom podsećaju na štuku je više nego širok. Sad koje se od tih varalica kreću poput štuke je pitanje za neku drugu priliku kojoj bi trebalo da prethodi testiranje tih modela na vodi.

Male štuke


 

Sportski ribolov, lov i sve aktivnosti u prirodi